28 april – 02 mai besøkte damekoret Tsjekkias hovedstad Praha, for å synge og oppleve byens severdigheter. Flere av medlemmenes bedre halvdeler fulgte med som reisefølge, da vi dro fra Værnes søndag kveld.

Mandag var satt av til sightseeing i Praha, i gamlebyen og slottsområdet. Litt uheldig med været kan vi nok si at vi var den dagen, det regnet hele tiden og det ble mange «paraply-bilder», men vår guide Michaela gjorde allikevel dagen til en fin opplevelse. Etter en trikketur opp til slottsområdet inntok vi lunsj på Klosterbryggeriet med tilhørende ølsmaking. Der avsluttet vi med sang for betjeningen og de andre gjestene, før vi gikk de 210 trappetrinnene ned til Karlsbroen, gamlebyen  og tilbake til hotellet. Middag ble inntatt på Mincovna, og vi avsluttet med operaen «Don Giovanni» på Det borgelige teateret.

Trappen ned til Karlsbroen

«Flash-mob» i St.Barbara-katedralen

Tirsdag tok vi buss til Kutna Hora, en mindre by sju mil øst for Praha. Her ble det et besøk i Beinkirken og St. Barbara-katedralen, og vi hadde turens andre «flash-mob» i katedralen. Damekoret liker godt å «ta en trall» uten at det er annonsert, til overraskelse og glede(håper vi) for de andre om er tilstede.

På kvelden hadde vi en annonsert konsert sammen med et lite lokalt blandakor i St.Henriks-kirken, koret het Kvas og vår guide Michaela både sang i og dirigerte dette koret.

Fra felleskonserten i St.Henriks-kirken

Mange tilhørere i St.Nicholas-katedralen på Gamlebytorget

Onsdag var satt av til egen disposisjon før og etter vår egen konsert i St.Nicholas-katedralen på Gamlebytorget. Konserten ble en flott opplevelse, da koret kom syngende inn for konsertstart. Kirken var fylt opp av lokale gjester, turister og de siste av vårt eget reisefølge slapp nesten ikke inn. På begge av våre konserter ble vi akkompagnert av den lokale pianisten Benjamin.

Avsluttingsmiddag ble inntatt på restauranten Nebizizek oppe på slottsområdet. Vi måtte ta trikk og kabelbane for å komme dit, og mens vi sto som «sild i tønne» i kabelvognen slo vi til med turens siste «flash-mob». Etter en fin kveld måtte vi forberede oss på en tidlig morgen torsdag.

Koret samlet i trappa på Nebizizek sammen med Michaela siste kvelden.

På grunn av streik i SAS, ble turen hjem fremskyndet med Norwegian og flyavgang kl. 0900 fra Praha til København. Flyet vårt videre gikk ikke før i 18-tiden, og vi hadde god tid til shopping på taxfree. Et styremøte på Kastrup ble det også tid til.

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert.